Новият вратар на Арсенал Петер Чех разкри, че през 2002 година е бил много близо до "артилеристите", но в крайна сметка е отишъл във френския Рен заради необходимостта от работна виза на Острова.

Още по темата

 

В Лига 1 най-добрият чешки вратар беше съотборник на бившия национал на България Георги Иванов - Гонзо, който не успя да се наложи в отбора.

"Имаше възможност да премина в Арсенал преди да отида във Франция, за да се присъединя към Рен. Тогава бях само на 18 или 19 години", сподели Чех пред официалния сайт на лондончани.

"Но по онова време Чехия все още не беше част от Европейския съюз и аз имах нужда от работна виза, за да заиграя в Англия."

"По онова време условията да получиш работна виза бяха да си играл в 75% от мачовете на националния отбор, което за мен беше невъзможно тогава. Не можех да получа работна виза, за да премина в Арсенал, затова отидох във Франция."

"Спомням си, че доста отбори имаха интерес към мен през 2002 година, но Арсенал беше сред основните кандидати. Бях много развълнуван заради Висшата лига и интереса на големите клубове към мен, но тогава не беше дошло времето да дойда в Англия."

"След това изкарах дълъг период в Челси и съм благодарен за това, но човек никога не знае къде ще отиде след време. Сега съм тук и се надявам да постигна всичко онова, което вече съм направил през последното десетилетие."

"Ако преди години бях получил работна виза, навярно историята сега щеше да бъде напълно различна. Ето че се срещаме след 10 и повече години и сега заедно ще можем да напишем историята", добави Чех.