Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер не е съгласен с тезата на колегата си от Челси Жозе Моуриньо, че Еден Азар е изпреварил Кристиано Роналдо през миналия сезон.

"Всичко опира до лично мнение. Но трябва да сравните показателите. Трябва да подчертая, че футболисти като Меси и Роналдо все още бележат по 50 гола на сезон, а това е изключително", каза Венгер.

"Еден Азар може да решава мачове, това е характерно за играчите от най-висока класа. Това са футболистите, които могат да ти спечелят даден мач с нещо специално."

"Азар е в категорията близо до двамата или тримата най-добри в света, които доминират световния футбол. Но към момента си мисля, че той се нуждае от по-голямо постоянство, за да бъде сравняван с тях."

В същото време френският специалист коментира на официалната страница на Арсенал новия вратар на тима Петер Чех.

"Петер Чех вече беше на върха, но според мен не може да се изключи като възможност, че той ще подобрява представянето си. Той е на такъв етап от кариерата си, между 33- и 37-годишна възраст, на който един вратар може да достигне своя пик. А Петер има желанието да го постигне."

"Докато имаш правилното отношение, винаги можеш да се подобриш. Не мисля, че нещата зависят от различните тренировъчни методи. Всичко зависи от него да се поддържа физически здрав. А със своя опит той винаги ще се подобрява", добави Венгер.