Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер остана доволен от успеха с 1:0 при визитата на Нюкасъл.

Той обяви, че според него Александър Митрович от състава на домакините е бил изгонен заслужено с директен червен картон, макар че всъщност картонът си бе пресилен.

"Честно казано не успях да видя на живо ситуацията, но след като я видях на телевизионните повторения - това си беше чист червен картон. Той не играе с топката всичко на всичко. Не знам, дали го е направил нарочно или не", обяви Венгер на пресконференцията след мача.

"Мисля си обаче, че реферът взе правилното решение в този случай. Нюкасъл правеше всичко възможно, за да не ни позволи да играем. Отборът им действаше агресивно и наблягаше на физиката. Ние пък трябваше да бъдем хладнокръвни психически и го направихме".

"Беше ни много трудно, макар че играхме срещу 10 души. Знаете, че при такива ситуации противникът се пробира, все пак играе на свой терен. Освен това има и публиката зад себе си, която се опитва да оказва влияние върху съдийството. Не намерихме просто празни пространства, за да се справим по-добре, но е радващо, че стигнахме до победен гол".

"Нюкасъл се защитаваше добре и показа защо не допусна гол на "Олд Трафорд", каза още той.