Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер обяви, че ако Тотнъм завърши пред неговия тим в крайното класиране ще бъде случайно и изключение. 

Два кръга преди края Шпорите имат 3 точки пред съперника си от Северен Лондон и могат да приключат на по-добра позиция от него за първи път от сезон 1994-95. Тогава Тотнъм бе 7-и, а Арсенал едва 12-и. 

Отборът на Венгер има трудно гостуване на Манчестър Сити в неделя, докато хората на Почетино ще срещнат Саутхемптън у дома, но французинът не е загубил надежда Артилеристите отново да приключат пред големия си съперник. 

„Мачът, който ни предстои остава важен, независимо от това, че Лестър е шампион. Ние сме професионалисти и искаме да приключим сезона както трябва. Целта ни е не само да си гарантираме място в Шампионската лига, но и ако можем да приключим на втората позиция или в най-лошия случай на трета. В неделя можем да постигнем това“ заяви Венгер. 

„Тотнъм направи много добър сезон. Не успяха да приключат силно, но като цяло разполагат със солиден отбор. Ние искаме да сме пред тях, но ако това не стане можем да кажем, че е случайно, тъй като ще бъде първият подобен случай от 20 години. Не можем обаче да не сме разочаровани, защото имахме възможност да сме първи“ добави той.