Шампионът Лестър продължава да няма победа от началото на новия сезон в Англия, след като направи 0:0 при домакинството си на Арсенал в дербито от 2-ия кръг на Висшата лига.

Двата отбора направиха много скучен мач на "Кинг Пауър Стейдиъм", в който нямаше чисти голови положения. През повечето време "топчиите" диктуваха събитията на терена, но така не успяха да стигнат до успеха. По този начин двата отбора Имат по една точка в актива си.


Мачът на "Кинг Пауър Стейдиъм" започна на високо темпо, но без интересни положения. В началните минути Арсенал упражни натиск, докато шампионите играха в типичния си стил – с бързи контраатаки. В 18-ата минута Варди вдигна високо крак и ритна по главата Холдинг, но се размина безнаказано.

120 секунди след това Уолкът нахлу отдясно в наказателното поле и се опита да намери Санчес пред вратата, но защитата на Лестър се справи и изчисти. Малко по-късно Окслейд-Чембърлейн се озова на стрелкова позиция и шутира мощно в далечния ъгъл, но покрай целта.

После "топчиите" продължиха да доминират, но не можеха да намерят пролуки през добре подредената отбрана на "лисиците". След малко повече от половин час игра Джака стреля от фаул, насочи топката към дясната греда, но Шмайхел показа класа и изби.

Лестър създаде първото си опасно положение чак в 55-ата минута. Тогава Марез изпълни великолепен фаул, но топката буквално облиза горната греда и излезе в аут. Лондончани отговориха с удар на Белерин, който по никакъв начин не затрудни Шмайхел. След час игра Варди се опита с дълъг пас да изведе Оказаки сам срещу Чех, но вратарят беше по-бърз и улови без проблеми.

В 68-ата минута Санчес беше изведен отляво, Шмайхел напусна наказателното си поле и успя да изчисти с глава в тъч, с което обра овациите от трибуните. В ответната атака домакините създадоха най-доброто си положение от началото на мача. Варди се озова очи в очи с Чех, Косчиелни скочи на шпагат в последния момент, с което попречи на нападателя да нанесе хубав удар.

В 73-ата минута Арсен Венгер взе мерки и пусна в игра краетивните Джак Уилшър и Месут Йозил. Това веднага раздвижи играта в предни позиции и секунди след това Уолкът се озова на чиста позиция, но шутът му по земя беше слаб и Шмайхел улови.

До края така и не падна гол и мачът завърши 0:0.

Лестър – Арсенал 0:0

Голмайстори: няма

Лестър: Шмайхел, Симпсън, Хут, Морган, Фукс, Марез, Дринкуотър, Менди (53-Кинг), Олбрайтън (87-Муса), Оказаки (67-Улоа), Варди
Мениджър: Клаудио Раниери

Арсенал: Чех, Монреал, Холдинг, Косчелни, Белерин, Джака (73-Уилшър), Коклен, Уолкът, Касорла (73-Йозил), Окслейд-Чембърлейн (78-Жиру), Санчес
Мениджър: Арсен Венгер

Стадион: "Кинг Пауър"
Съдия: Марк Клатенбърг
Жълти картони: Менди, Холдинг (Лестър); Коклен (Арсенал)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/xhLMjOd7YsA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>