На Арсенал липсват характери, обяви бившият капитан на Артилеристите Патрик Виейра. Критики към отбора на Арсен Венгер се появиха още на старта на сезона и според французина една от причините за неубедителното представяне напоследък е именно отсъствието на силни личности. 

Феновете искат нови попълнения, но Арсен Венгер не е готов да даде повече пари за футболисти, за които смята, че не струват толкова. 

„Моето поколение притежаваше много силни физически играчи. Вече от няколко години в Арсенал се залага повече на техниката. Настоящият тим наистина играе добър и атрактивен футбол, но просто имам усещане, че нещо липсва, а именно физическо присъствие и личности” изтъкна треньорът на Ню Йорк Сити. 

„Отборът не оправдава очакванията и губи мачове, които трябва да спечели, което без съмнение е разочароващо” добави Виейра, който е разочарован, че в клуба не работят бивши играчи, като Бергкамп, Анри, Тони Адамс и Микел Артета. 

„Би било хубаво за младите футболисти да се запознаят с Тиери Анри, Фреди Люнгберг, Сол Кембъл или Мартин Киоун, които са били толкова дълго време в клуба и да могат да работят с тях. Не разбирам защо не получават възможност за това. Перфектният пример е Аякс, където много бивши играчи работят и вратата винаги е отворена за тях. Арсенал обаче не прави това и аз не знам защо” изтъкна Виейра.