Нападателят на Арсенал Алекс Иуоби смята, че Неймар би бил най-доброто попълнение за "артилеристите", ако изключим двете суперзвезди на световния футбол Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

Въпреки това нигерийският национал открито заяви, че не би се радвал да види кариоката на стадион "Емиратс", защото така би загубил шансовете си за изява с екипа на лондончани.

"Неймар прави шоу, той се забавлява. Но ако вземем Неймар, тогава моето място в отбора ще бъде загубено", размишлява Иуоби пред Copa90.

"Най-незабравимият ми момент със сигурност е мачът, в който започнах като титуляр срещу Барселона. Това беше лудост. Натрупах много опит от това участие. Все още съм млад, а това беше първият ми старт."

"Дори не бях нервен, а по-скоро развълнуван от това, че ще играя. Това, че Арсен Венгер ми вярва е хубаво чувство. Беше вълнуващо да играя в мач с такъв заряд. А това, че той ме пусна да играя в още два мача показа, че има вяра в мен."

Иуоби може да се похвали с известен чичо - бившият нигерийски национал Джей Джей Окоча, който е присъствал в кошмарите на десетки защитници. Незабравим остава и моментът, в който Окоча буквално развинти легендата на Байерн Оливер Кан, докато вратарят носеше екипа на Карлсруе.

"Когато бях дете той ме съветваше по футболните въпроси, но с течение на времето ми дава повече съвети за поведението ми извън терена."

"Кариерата на футболиста е толкова кратка. Чичо прави всичко възможно да стана като него. Искам да стана добър поне колкото него, а защо не и по-добър", допълни 20-годишният Алекс.