Бившият футболист на Арсенал Пол Мърсън иска да види Патрик Виейра да застава начело на лондончани, но вярва, че Арсен Венгер ще води отбора още един сезон. 

Французинът изживява най-трудния си период по време на 20-годишния си престой в клуба и въпреки че повечето фенове искат да се махне, според Мърсън той ще остане още година. 

„Мисля, че той ще преподпише, като очаква някоя голяма победа, за да обяви, че ще остане и през следващия сезон. Няма да се изненадам, ако това се случи, а след това на негово място дойде Патрик Виейра” заяви Мърсън пред „Скай Спортс”. 

„Да, смятам, че Виейра трупа сериозен опит, като бе в Ман Сити, сега е в Ню Йорк Сити и определено притежава манталитет на победител, така че ще подходи максимално сериозно. В момента Арсенал изглежда твърде мек и неговото идване съм сигурен, че ще се приеме добре от феновете” добави той. 

„Тъжно е, но понастоящем изглежда, че играчите не се раздават напълно за своя мениджър. Който и да дойде няма да му бъде лесно, защото това е голям клуб. Патрик обаче е легенда и ще успее да накара отбора да играе по начина, по който той играеше, тъй като точно това е от което се нуждае Арсенал сега” каза още Мърсън и изтъкна, че мачът с Манчестър Сити другата седмица трябва да бъде спечелен на всяка цена от лондончани.