Арсенал се измъчи, но все пак надви Съндърланд с 2:0, за да запази някакви минимални надежди за Топ 4. 

Алексис Санчес за пореден път се превърна в герой, след като реализира и двата гола за отбора си, които обаче паднаха чак след 70-ата минута. 

Така лондончани събраха 72 точки, но изостават с една от Ливърпул и 3 от Ман Сити преди последния кръг в неделя. Черните котки са сигурни за последното място само с 24 точки. 


Новината в състава на Арсенал бе, че голмайсторът Алексис Санчес стартира, след като бе под въпрос. Рамзи и Гибс замениха Коклен и Кошчелни. За гостите Катърмол и Овиедо се появиха на местата на Денайър и Аничебе. 

На трибуните имаше доста празни места, след като феновете на лондончани явно знаеха, че мястото в четворката този път няма да бъде постигнато. В 3-ата минута Санчес опита удар от 25 метра, но прати топката сериозно над вратата. 

В 8-ата минута Арсенал вкара. Удар на Санчес се отби от тялото на Жиру, но попадението бе отменено, тъй като топката срещна ръката на французина. Малко след това Чех предотврати неприятности, след като пресече опасно подаване към Дефо от Борини. 

В 11-ата минута вратарят на Съндърланд Джордън Пикфорд се отчете със страхотно спасяване, след като Рамзи изведе Жиру, но стражът спря изстрела на французина с една ръка. Домакините натиснаха и скоро Жиру не успя да овладее на добра позиция, а опит на Бейерин не бе точен. 

Гостите бяха принудени да се бранят, което определено не бе изненада, но пък пробивът така и не идваше. Джака стреля от полуволе в 19-ата минута, но встрани. Малко по-късно Жиру поиска дузпа, след като Коне определено го задържа, но съдията замълча. 

Голът за домакините така и не идваше, въпреки натиска. Черните котки не атакуваха много, но в 34-ата минута Ндонг взаимодейства с Дефо и стреля в близкия ъгъл, но Чех спаси. 

В края на първата част Арсенал пропиля още две отлични възможности. Първо Бейерин бе изведен отлично отдясно от Йозил, напредна, но вместо да подаде вляво към Санчес, реши да стреля, пращайки топката във външната част на гредата. След корнер пък Холдинг остана сам на чиста позиция, но от 8 метра прати топката в тялото на Пикфорд. В крайна сметка 0:0 на почивката, въпреки 18-те удара на домакините. 

Второто полувреме едва не започна с огромен гаф на Монреал, който върна една топка отдалеч към Чех, без обаче да види, че вратарят е встрани и едва не си отбеляза изумителен автогол, след като кълбото се търкули покрай вратата. Малко след това Ларсон почти вкара, но Джака изби с глава под гредата. 

Черните котки обаче стояха добре в този период и Били Джоунс пропусна да се възползва от отлично центриране на Ларсон в 56-ата минута. Арсенал продължаваше да се мъчи и да не може да създава добри ситуации. В 66-ата минута все пак Жиру отклони с глава центриране на Монреал, но малко не му достигна да вкара. 

Уелбек накара Пикфорд да спасява преди в 72-ата минута Санчес отново да спаси лондончани. Джака намери Йозил, който подаде пред вратата, където чилиецът нямаше как да пропусне и успокои съотборници и фенове. 

Три минути след това Санчес удари и греда, след като прехвърли вратаря, макар и малко преди това да бе играл с ръка, но реферът не спря играта. Джака не успя да гарантира победата, след като ударът му в 78-ата минута бе спасен от Пикфорд. 

В 81-ата минута всичко приключи, а голмайстор отново бе Алексис. Пикфорд първо спаси удар на Жиру, но отби към чилиеца, който от няколко метра реализира с глава. В 86-ата минута Пикфорд отби в гредата опит на Мустафи, но така или иначе Арсенал постигна своето. 

Арсенал – Съндърланд    2:0

1:0    Санчес 72
2:0    Санчес 81

Арсенал: Чех, Холдинг, Мустафи, Монреал, Бейерин, Рамзи (68 Уелбек), Джака, Гибс (68 Айоби), Йозил, Санчес, Жиру (85 Уолкот)
Съндърланд: Пикфорд, Джоунс, Коне, О’Шей, Манкийо (83 Янузай), Ларсон, Катърмол (77 Гууч), Ндонг, Борини, Овиедо, Дефо