Бекът на Арсенал Ектор Бейерин ще поевтинее сериозно, ако лондончани не се класират за Шампионската лига, информира каталунският вестник "Ел Мундо Депортиво".

Както е известно, защитникът е сочен за една от основните трансферни цели на родния си клуб Барселона. От стадион "Ноу Камп" спешно търсят ново лице за дясната зона на отбраната и се предполага, че Бейерин е техен първи избор.

22-годишният десен бек е оценяван на 50 милиона евро, но "блаугранас" могат да го вземат на "промоция". За целта Арсенал трябва да остане извън Топ 4 този сезон.

Това е твърде вероятно, защото в момента петият Арсенал е на точка зад четвъртия Ливърпул, но в последния кръг "мърсисайдци" приемат изпадналия Мидълзбро, докато столичани приемат коравия Евертън.

Не е ясно с колко ще поевтинее защитникът, но Арсенал ще бъде принуден да направи отстъпки заради пропуснатите десетки милиони от участието в ШЛ.

В Барса обаче ще бъдат раздвоени, защото клубът се надява да уреди Филипе Коутиньо от Ливърпул. Трансферът на бразилеца ще бъде по-възможен при провал на "червените" в борбата за Топ 4...