Легендата на Арсенал Тони Адамс не счита, че докато Арсен Венгер е начело на клуба, за него ще има място на „Емиратс“. 

Бившият капитан в момента довършва сезона в испанския Гранада, който не успя да спаси от изпадане и е на мнение, че французинът предпочита да работи с по-тихи хора, а не с такива, който са готови да отстояват мнението си. 

50-годишният бивш защитник спечели 10 трофея за 19 сезона в клуба, като в момента негова статуя има пред „Емиратс“ и за голяма част от феновете той остава символът на Артилеристите. 

„Може би Арсен смята, че ще бъда твърде голямо предизвикателство за него. Той явно предпочита помощници като Пат Райс и Стив Боулд, които също имат история с Арсенал, но не са готови да влизат в конфликти и да създават напрежение“ пише Адамс в автобиографията си „Трезвен“. 

„Арсен е твърде доминантна личност и сигурно няма да му хареса ако кажа „получаваме леки голове, ще работя днес с отбраната“. Неговата същност не е на типичен треньор и това е втората причина, поради която смятам, че не ме иска. Преди време казах, че треньорстово не е най-силната му черта, което бе прието лошо и разбрах, че докато той е там за мен няма да има място в клуба“ казва още той. 

Адамс разкрива още, че от Манчестър Юнайтед са го искали на два пъти – през 1991 и 1996 година, но и в двата случая е отказал, първо защото в Лондон се е чувствал отлично заради алкохола, а след това и поради факта, че в клуба е имало голяма несигурност след идването на Венгер.