Рожденият ден на Артуро Видал може да се окаже факторът, който да ускори трансфера на Алексис Санчес в Байерн Мюнхен. Според чилийския вестник El Mercurio агентът на двамата играчи е пътувал до Мюнхен в понеделник, за да присъства на 30-ия рожден ден на Крал Артур(о).

Импресариото Фернандо Феличевич не е взел разстоянието само заради празника. Той е използвал визитата в Мюнхен, за да проведе разговор с ръководството на Байерн за трансфер на нападателя през лятото.

В материала се казва, баварците са изразили готовност да платят 65 милиона евро трансферна сума на Арсенал и годишна заплата от 13 милиона евро на Санчес. Английският клуб иска да задържи играча, но при желание от негова страна да си ходи, предпочита да го продаде на отбор извън Острова.

Списание "Шпорт Билд" обаче твърди, че точно тук се появява големият проблем за сделката, защото снайперистът на "артилеристите" иска невиждана брутна заплата за германския футбол от 25 милиона евро годишно.

В момента най-високата заплата в Бундеслигата прибира голмайсторът на мюнхенци Роберт Левандовски (15 милиона евро). Байерн цени качествата на Алексис, но не иска да предизвика трусове в съблекалнята, като му плаща космическо възнаграждение, което да е много над това на останалите играчи.

Наскоро президентът на германския колос Ули Хьонес заяви директно, че проблемът на днешния пазар се крие в огромните суми, които се плащат. 

Смята се, че босовете на Арсенал са готови да реализират желанието на Алексис по отношение на заплатата, но самият футболист иска да се бори за големи трофеи. Ако остане на стадион "Емиратс", през следващия сезон той ще се състезава в Лига Европа...