Завършилият на пето място в английската Висша лига Арсенал е предложил на звездата си Алексис Санчес 300 000 евро седмично, за да удължи изтичащия си догодина договор, гръмна вестник "Дейли мейл".

Предишната оферта на "артилеристите" беше за 270 000 евро седмично, но от клуба са преценили, че трябва да задържат чилиеца на всяка цена.

Така на година Санчес ще получава твърдо 15.6 милиона евро и с бонусите дори може да премине границата от 17 милиона евро. А това е желаната от него сума, която иска да получава на сезон.

Поради тази причина е почти сигурно, че Байерн Мюнхен ще излезе извън наддаването за голаджията. Баварците са единственият клуб на планетата, който работи на печалба без прекъсване в продължение на близо четвърт век.

Финансовата политика на клуба обаче не включва плащането на огромни заплати, които биха влошили атмосферата в съблекалнята. Смята се, че мюнхенци са готови да дават на Алексис 15 милиона евро бруто на година, колкото взима е най-добре платеният играч в отбора Роберт Левандовски.

Сериозен интерес към южноамериканеца има също така от Ювентус и Пари Сен Жермен.