Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер продължава да твърди, че Алексис Санчес няма да напусне през това лято каквото и да се случи. 

Той дори обяви, че чилиецът не е поискал да бъде продаден, каквито информации имаше и точно затова от ПСЖ гледат към Неймар. 

„Алексис е искал да напусне? Не. ПСЖ не може да привлече Санчес и точно затова гледа към Неймар. Вече на няколко пъти казах, че Алексис ще остане при нас и затова съм спокоен“ заяви Венгер в Пекин. 

„Намираме се в силна позиция във финансово отношение. Санчес има договор  за още година и нямаме нужда от пари. Той ще бъде част от състава през новия сезон, а след това ще видим“ каза още той. 

„Когато разполагаш с качествени и големи играчи не можеш да спреш спекулациите. Разочароващо е, но няма какво да направим. Възможно е дори и да е бил атакуван директно и това е проблем, с който обаче много трудно можеш да се бориш. Няма как да спрем агентите да говорят с шефове на клубове или с играчи. Случва се и до момента не е намерено решение“ изтъкна Венгер.