Месут Йозил вече психологически и емоционално е напуснал Арсенал, твърди легендарният защитник на клуба Мартин Киоун. 

Заговори се, че германският халф ще премине със свободен трансфер в Манчестър Юнайтед догодина и в резултат Арсен Венгер го извади от тима си, въпреки че според официалната информация е контузен. 

„Мисля, че той тества Венгер повече от всеки друг. Смятам, че миналата седмица той просто не искаше да пътува за Беларус. Просто не му се ходеше. Изведнъж се оказа контузен, след като записа 9 минути срещу Уест Бромич в понеделник. Тогава ли успя да получи травмата?” коментира Киоун пред „Дейли Мейл”. 

„Според мен в някои отношения той вече е напуснал клуба. Имам предвид психологически и емоционално той вече си е тръгнал. В момента може би Венгер опитва да осигури най-добрата сделка за него” добави той. 

„Мисля, че Венгер просто не иска подобен играч около младите в състава. Видя се, че срещу Челси те се справиха отлично и това бе един от най-добрите мачове на тима от 2 години. При Санчес е различно, защото той обича да играе футбол. Йозил просто иска да си тръгне и вече не му се играе за Арсенал” изтъкна Киоун.