"Този път ни беше безкрайно лесно", признаха експертите на "Евроспорт", определили символичната единайсеторка на полуфиналите. "В 89-ата мин. на мача Холандия – Аржентина бяхме готови да изберем 11 германци… В крайна сметка съвършените намеси на Масчерано и спасените дузпи на Ромеро ни помогнаха да разнообразим поне малко селекцията. Ключовата дума е малко."

Ето го и избора на експертите, с кратък коментар за представянето на всеки от играчите.

Ромеро: Даде тон на цялата серия, като отрази първия изстрел на Влар. После парира и удара на Снайдер. И като си помисли човек, че е изиграл само 9 мача за Монако през клубния сезон, а предната година собствените тифози го освиркваха в Сампдория…

Лам: Не бек, а жива легенда. Срещу Бразилия поднесе две асистенции на съотборниците си и направи фантастично влизане срещу Марсело.

Хумелс: Елегантен, прецизен, стабилен. Най-добрият в света на своя пост (вероятно заедно с Тиаго Силва и Компани).

Гарай: Отзад беше непоклатим като скала, а при дузпите демонстрира самочувствие и хладнокръвие.

Хьоведес: Преди старта на мондиала се смяташе, че той ще е слабото звено на Бундестима. Вместо това бекът на Шалке се превърна в незаменим играч за отбора на Льов.

Масчерано: Може да се каже, че прати Аржентина на финала с намесата си в епизода, в който се хвърли, за да блокира изстрела на Робен.

Кедира: Двигателят на немския отбор никога не се задавя, а енергията му изглежда неизчерпаема. На кого му трябва "Дюрасел", щом си има Кедира?

Крос: Плеймейкърът на Германия се позабавлява добре срещу Бразилия и вкара два гола за 1 минута (най-бързият дубъл в историята на световните първенства).

Мюлер: Не достигат думи, за да се опише какво прави на терена и как го прави.

Клозе: Невероятен рекорд за един невероятен нападател.

Шюрле: Най-добрият "дванайсети играч", който човек би могъл да си представи.