Атлетико Мадрид продължава пътя към първата си титла в Испания от 1996-а година. Столичани постигнаха важна победа при гостуването си на Хетафе с 2:0 и се възползваха от грешката на Барселона.

Хората на Диего Симеоне запазиха преднината си от 3 точки пред Реал Мадрид, докато дистанцията до каталунците се увеличи до 4. Както е извстно в последния кръг те гостуват на „Камп Ноу“, но ако Барса няма шанс за първото място може и да не се напъва особено, тъй като в противен случай може да направи Реал шампион.

Диего Коста се завърна за Дюшекчиите, след като пропусна предишните два мача с лека травма и бе на терена почти през цялото време.

Двубоят обаче не бе лесен за Атлетико. Едва в средата на първото полувреме тимът имаше добро положение, но Кодина спаси удара на Годин с глава. След това реферът спря ситуация на Марика един на един с Куртоа, въпреки че нямаше засада.

В 41-ата минута обаче гостите направиха пробива си. Центриране в наказателното поле бе отклонено от Годин с глава, вратарят Кодина бе тръгнал да излиза, но не прецени ситуацията и топката го прехвърли, спирайки в мрежата.

След паузата Куртоа спаси удар на Хуан Родригес, а в 65-ата минута Атлетико спечели дузпа, при която Лафита фаулира Миранда, след което бе изгонен. Диего Коста обаче не успя да преодолее Кодина, който спаси удара му и запази интригата.

Все пак в 85-ата минута нападателят се реваншира, завършвайки с попадение контраатака. При ситуацията обаче той се удари в гредата и получи рана на коляното, заради която бе изнесен на насилка, но първите информации са, че не е пострадал сериозно.