Испанският шампион Барселона официално привлече в редиците си една от звездите на Атлетико Мадрид Арда Туран, който е подписал за 5 години с тима.

Tрансферът бе обявен първоначално в "Туитър" профила на каталунския клуб.

Турският национал потвърди по-рано през това лято, че няма да остане в Атлетико и трансферът му на "Ноу Камп" не е голяма изненада.

Според последни информации сумата от 34 милиона евро ще влезе директно в касата на Атлетико, докато останалите 7 милиона ще бъдат под формата на бонуси и 41 милиона евро е максималната сума, която мадридчани могат да вземат за турчина.

Все пак този трансфер е странен в момента, тъй като отборът практически функционира без президент, а предстоят избори за такъв.

Бордът на директорите обаче е дал своето одобрение, а Хосе Мария Бартомеу е оказал много голямо влияние за трансфера на Арда.

"Футболен клуб Барселона и Атлетико Мадрид постигнаха споразумение по трансфера на Арда Туран в каталунския клуб. Барселона си запазва правото да продаде играча обратно на Атлетико до 20 юли", гласи официалното обявление.

Това практически ще означава, че новият президент на отбора, който ще стане ясен след изборите на 18-и този месец, ще има два дни, за да реши дали иска турчина в състава.

Ако все пак Арда остане в тима, както се и очаква да стане, той по всяка вероятност няма да играе за него до януари, тъй като каталунците имат забрана за трансфери до тогава.