Антоан Гризман вкара стотния си гол в испанското футболно първенство и донесе победата на Атлетико Мадрид с 1:0 като гост на Еспаньол в мач от 33-ия кръг на Примера дивисион.

С успеха столичани се утвърдиха на третото място с 68 точки, само на точки зад шампиона Барселона, който тази вечер гостува на лидера Реал Мадрид.

Каталунците прекъснаха серията си от четири поредни домакински победи и останаха на девета позиция с 49 точки.

Двубоят беше равностоен, като на моменти гостите показаха признаци на умора след четвъртфиналната среща-реванш срещу Лестър Сити в Шампионската лига.

Гризман вкара 60-ия си гол за Атлетико в Ла Лига в 73-ата минута, когато засече от въздуха от ъгъла на малкото наказателно поле, след като шут на Коке беше блокиран.

Домакините можеха да изравнят в ответната атака, но Лео Баптищао пропусна сам срещу вратаря Ян Облак.

За наставника на Еспаньол Кике Санчес Флорес това беше първа загуба в осем мач от бившия му клуб.

"Играхме добре, но останахме с празни ръце, което е разочароващо. Планът ни за мача се развиваше добре и можем да бъдем доволни от представянето си, но резултатът сваля усмивката от лицата ни", коментира Флорес.

Атлетико няма загуба в първенството като гост от 12 декември, когато падна с 0:3 от Виляреал, срещу който столичани ще се изправят следващия уикенд.

"Можеше да играем и малко по-добре, но най-важното е, че продължаваме да печелим. Сега ни предстои двубой с Виляреал, който е много силен тактически, а и се бори за третото място", коментира Симеоне.