Новакът в Ла Лига Жирона бе на път да поднесе една от големите изненади в испанското първенство още в първия кръг, след като водеше с 2:0 на един от фаворитите за титлата Атлетико Мадрид, а освен това бе и с човек повече четвърт час преди края на срещата. В крайна сметка обаче "дюшекчиите" стигнаха до равенство 2:2 след късни голове на Анхел Кореа и Хосе Хименес.

Кристиан Стуани даде аванс от два гола на домакините още до 25-ата минута. Уругваецът откри резултата в 22-рата минута, след като засече центриране на Алек Граней, а три минути по-късно се добра до една отбита топка, за да я забие за втори път във вратата на гостите.

Положението на Атлетико стана много тежко в 67-мата минута, когато Антоан Гризман получи втори жълт картон и остави тима си с 10 човека на терена. За французина това бе първи червен картон в цялата му кариера.

Мощен удар на Анхел Кореа в 78-мата минута обаче върна надеждите на Атлетико, а с попадение на Хименес пет минути преди края на редовното време Атлетико все пак стигна до точката.

Само точка успя да спечели и друг от претендентите за титлата - Севиля. Андалусийците завършиха наравно 1:1 у дома с Еспаньол.
Клемен Ленгле даде аванс на Севиля в 26-ата минута, но девет по-късно Еспаньол изравни чрез Лео Баптищао.

В 84-тата минута завърналият се в тима на Севиля след едногодишен престой в Интер Евер Банега получи червен картон и така домакините завършиха срещата с човек по-малко.