Атлетико Мадрид се изкачи на трето място в класирането на испанското първенство по футбол, след като победи с 5:0 Леванте в мач от 13-ия кръг в Ла Лига. Атлетико е с актив от 27 точки, колкото има и столичният съперник Реал, който по-рано през деня спечели с 3:2 срещу Малага, но заема четвъртото място.

Леванте се представи много лошо в защита, като проблемите започнаха още в петата минута с автогол на Робер Пиер. Чема Родригес пък не успя да изчисти топката в 29-та минута и Кевин Гамейро вкара за 2:0, а в 59-та нападателят вкара третия гол в срещата.

Последваха два гола на Антоан Гризман в рамките на три минути и Атлетико спечели срещата си от 13-ия кръг в Ла Лига. "Изиграхме страхотен мач. Вкарахме ранен гол, но продължихме да ги пресираме и това ни позволи да създадем положения. Приятно е да вкараш пет гола, но ние имаме да вършим още много работа", каза Гамейро.

Въпреки че е едва трети в подреждането, Атлетико постави клубен рекорд от 13 мача без загуба за начало на сезон. Предишното най-добро постижение беше регистрирано през сезон 1995/1996, когато столичаните тръгнаха с 12 мача без загуба и в крайна сметка спечелиха дубъл. Любослав Пенев наниза 16 гола в 37 двубоя през същата състезателна година.