Едно от спортните бижута на България - стадион "Лазур" в Бургас, е запориран, съобщи faragency.bg. Заради натрупани дългове върху спортното съоръжение е наложена обезпечителна мярка, която да гарантира бъдещите вземания на кредиторите. 50-те декара на спортния комплекс „Лазур" са оценени на 22 500 000 лева,.

"От Вас разбирам, че има такъв запор. Дори да е така, не разбирам това по какъв начин пречи за ползването на стадиона?", каза пред медията шефът на "Черноморец" Пламен Киряков.

"Първо, "Черноморец" няма нищо общо с този комплекс. Второ, дали има запор, нас не ни интересува. Да се интересува собственикът на „Лазур". Освен това феновете на "Черноморец" не искат отборът да играе в „Лазур", те искат да се играе долу, на стадион „Черноморец". Тази собственост не е наша, за да се притесняваме", отсече Киряков.

Положението на базата в „Комлука" обаче също не е никак розово. Преди дни стана ясно, че тренировъчният комплекс е обявен на търг от частен съдебен изпълнител. Началната цена е 672 900 лева, а крайният срок за подаване на документите е 6-и април.

Киряков поясни, че за момента „акулите" ползват стадион „Лазур" без договор и без да плащат наем. Дали по този начин дълговете на дружеството продължават да набъбват обаче, той не се нае да отговори.

„Отборът е едно, имотите, имуществото, активите са съвсем друго нещо. Хората не се интересуваха като лапаха кюфтетата и като харчеха големите мангизи – начело с феновете, начело с акционерите и т.н. Никой не се интересуваше тогава, всеки викаше браво", добави прокуристът на "Черноморец".