Треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола изтъкна, че няма абсолютно никакъв шанс каталунците да не подходят сериозно в двубоя с Виктория Пилзен, който ще се играе утре вече и едва ли има някой, който да смята, че не е напълно предрешен.

“На практика имаме възможност да си гарантираме класирането за втората фаза и искаме, когато трябва да гостуване на “Сан Сиро” срещу Милан да имаме възможно повече точки” каза наставникът.

“Освен това смятам, че подобни двубои са много опасни и понякога точно в такива срещи, които изглеждат решени, сме имали страшно много проблеми. По-малките отбори определено ни създават неприятности” добави Гуардиола, който не е забравил загубата от Рубин Казан в каталунската столица преди 2 години.

“Предполагам, че никой не е гледал мач на Виктория и е лесно този тим да бъде отписан. Те обаче елиминираха Розенборг, който е класически тим за Шампионската лига. Играят с дълги топки и ние трябва да сме готови и да подходим в двубоя максимално сериозно. Не се съмнявам, че ако играем както обикновено ще имаме достатъчно възможности, за да спечелим” каза още специалистът, чийто тим вкара 14 гола и не допусна нито един в последните си 4 мача във всички турнири.