След трудният старт на сезона Кьолн се постабилизира. Това закрепи позицията на норвежкият треньор Стеле Солбакен.

Основна заслуга има Лукас Подолски, който вкарва голове (вече шест в осем мача), прави асистенции и дърпа отбора напред. Треньорът побърза да му се отблагодари.

„Меси може и да има повече финес с левия крак. Но левачката на Подолски е просто ненадмината”, избухна треньорът след поредните голове на нападателя, донесли победата над Хановер.

„Силните страни на Подолски са левия крак и темпото. Трябва да му се дава свобода – всеки голям творец се нуждае от нея”, възхищава се Солбакен.

Наскоро той изказа възторга си и от формата на германския национал. И очевидно всякак опитва да замаже, че през лятото отне силово капитанската лента от Подолски.

„Той винаги ме изненадва при тренировките за техника. Най-вече с това как е сто процента концентриран.”

„Голямо щастие е, че играе в Кьолн. Защото може да напада за всеки голям клуб в Европа. През зимата ще говорим с него – всички ще се радват, ако Подолски остане тук по-дълго”, завърши одата си Стеле Солбакен.

Досега Подолски бе твърда величина и в състава на Германия. В последния мач треньорът Льов обаче пусна по лявото крило младия Андре Шюрле, който веднага поиска поста на титуляра.