Треньорът на френския вицешампион ПСЖ Карло Анчелоти смята, че проверката срещу Барселона ще бъде изключително полезна за неговия тим. Двата отбора ще мерят сили от 21.00 часа българско време на стадион "Парк де Пренс".

"Мачът срещу един от най-добрите отбори в света ще бъде добър тест за нас", каза наставникът на парижани на пресконференция преди приятелската среща.

"Това, което харесваме на каталунците е тяхната футболна философия. Те показват правилния път към успеха, но този път е много дълъг. Ще се опитаме да покажем какво можем срещу тях, тъй като притежаваме качествен отбор."

"Златан Ибрахимович е един от най-добрите нападатели в света и той е чудесна придобивка за нашия отбор. Френският футбол не е много по-различен от италианския и Ибра няма да има проблем с адаптацията си."

"Срещу Барса ни чака вълнуващ мач, радвам се че ще играем в Париж. През миналия сезон завършихме втори в първенството и сега гоним титлата. Освен това искаме да бъдем конкурентноспособни и в Шампионската лига."

"На този етап ПСЖ не може да очаква да бъде на едно ниво с Барселона", все пак се застрахова Карлето.