С гол в 94-та минута Барселона измъкна драматична победа с 3:2 срещу Севиля в мач от 4-я кръг на испанската Примера Дивисион, игран на стадион "Ноу Камп".

Преди това гостите бяха стигнали също толкова драматично до равенство с два гола в последните десет минути, като вторият гол бе в 90-та минута.

В последната минута от даденото от съдията продължение обаче Алексис направи добавка, след като преди това удар на Лео Меси бе спасен от вратаря.

През по-голямата част от мача не изглеждаше, че ще има такова развитие. Барселона поведе в 36-та минута с дол на Дани Алвеш, а четвърт час преди края Лео Меси вкара втори гол и изглеждаше, че всичко е приключило.

Севиля обаче намали резултата в 80-та минута с гол на Ракитич, а в 90-та минута Коке изравни. Това обаче не бе достатъчно и Барса стигна до победата.

Така каталунците имат пълен актив от 12 точки от 4 мача и се изравниха на върха на класирането с Атлетико Мадрид.



Барселона очаквано започна по-активно от самото начало и още в 3-та минута Неймар нанесе силен удар от дистанция, който обаче бе спасен от Бето. Малко след това вратарят на Севиля трябваше да се хвърля, за да избие пряк свободен удар на Шави.

В 14-та минута обаче Барса получи неприятен удар, тъй като Жорди Алба получи контузия и трябваше да бъде заменен принудително от Адриано.

Неймар се отличи с техничен финт срещу съперник в наказателното поле, след което поднесе назад за Кристиан Тейо. Неговият първи удар бе блокиран, но вторият принуди вратарят да се плонжира, за да избие до гредата.

Севиля не се бе окопала пред вратата си, а организираше нелоши атаки, но без да стига до финален удар.

Хитър пас на Иниеста намери Неймар непокрит в наказателното поле и първоначално бразилецът добре залъга защитник, но след това се забави и ударът му бе блокиран.

Лео Меси пък имаше много удобна възможност от пряк свободен удар пред наказателното поле, но стреля неточно.

В 36-та минута Барселона откри резултата по малко необичаен за стила си начин. Адриано даде хубаво центриране към втората греда и там оставеният непокрит Дани Алвеш с глава забоде топката в мрежата.

Севиля имаше невероятна възможност да изравни само две минути по-късно. Гостите не спряха играта докато включилият се в атака Жерард Пике остана да лежи на земята. Така Севиля създаде контраатака, при която двама души бяха изведени зад защитата, но накрая Хайро поднесе много неточно към непокрития Гамейро.

До края на полувремето Меси и Тейо отправиха удари от малък ъгъл, но и двата пъти Бето нямаше проблем да спаси.

В началото на второто полувреме най-активен за Барселона продължи да бъде Неймар, чиито финтове предизвикваха сериозни проблеми на защитата на Севиля.

Първото голово положение обаче бе за гостите. В 55-та минута след атака по дясното крило топката бе поднесена по земя към непокрития на точката на дузпата Витоло, но той стреля право в тялото на застаналия пред него Масчерано.

В 64-та минута Севиля вкара гол след центриране от корнер, но попадението бе отменено заради много спорно нарушение в атака на Кала срещу Пике.

В този момент играта на Барселона не спореше. Лео Меси правеше неубедителен за стандартите си мач. Все пак той пробва един нелош удар от границата на наказателното поле, но прати топката на метър над вратата.

В 75-та минута обаче именно Меси вкара изключително важен втори гол. Влезлият като резерва Сеск Фабрегас изведе Неймар в наказателното поле, той от своя страна поднесе към точката на дузпата и там Меси засече на празна мрежа.

В 80-та минута обаче Севиля върна един гол. Витоло се пребори за спорна топка с Дани Алвеш и навлезе в наказателното поле. Там той финтира Бускетс и Пике и поднесе топката встрани за Ракитич, който със силен удар простреля Валдес.

Барселона можеше да отговори мигновено, но Бето спаси с чудесен рефлекс удара отблизо на Фабрегас. Халфът имаше още една възможност в следващата атака, след като Алексис му поднесе пас назад, но Сеск засече неточно от сравнително трудна позиция.

Севиля също имаше положение, когато след центриране от корнер Кала надскочи двама души в наказателното поле, но засече с глава над вратата.

Пет минути преди края Барса можеше да сложи точка на спора с трети гол. Меси най-сетне изригна с типична скоростна акция и накрая изведе Неймар в наказателното поле, но той от чиста позиция вместо да стреля, реши да поднесе обратно към Меси и защитник пресече подаването.

И в 90-та минута Барселона си плати за пропуските, тъй като се стигна до изравнителен гол за Севиля. При центриране от корнер Коке бе оставен непокрит около точката на дузпата и защитникът с техничен удар от въздуха засече топката в мрежата.

В допълнителното време обратът можеше да бъде дори пълен, но техничният фалцов удар на Марко Марин профуча близо до гредата.

Времето изтичаше и изглеждаше, че Барса ще загуби първите си точки от началото на сезона. В 94-та минута обаче Леи Меси вдъхнови тима за победата. Той нахлу мощно в наказателното поле покрай съперник и от малък ъгъл нанесе силен удар. Вратарят спаси с крак, но притичалият Алексис изпревари защитник и направи добавка в мрежата.

Барселона - Севиля 3:2

1:0 Дани Алвеш 36
2:0 Меси 75
2:1 Ракитич 80
2:2 Коке 90
3:2 Алексис 94

Барселона: Валдес, Алвеш, Пике, Масчерано, Алба (14 Адриано), Бускетс, Шави, Иниеста (74 Фабрегас), Тейо (63 Алексис), Неймар, Меси

Севиля:
Бето, Коке, Кала, Наваро, Алберто, Кристофоро (68 Марин), Мбиа (58 Троховски), Ракитич, Хайро (83 Рабейо), Витоло, Гамейро