Барса не пожали Хетафе и го отнесе с 6:0 в първия мач от 34-ия кръг на Примера дивисион. Така каталунците направиха нова стъпка към титлата и вече имат 84 точки, с 5 повече от Реал Мадрид, който играе утре. 

На „Камп Ноу“ интрига липсваше, а феновете по трибуните видяха няколко забележителни попадения. Лео Меси и Луас Суарес вкараха по два пъти, а Неймар и Шави също реализираха. 

Гостите опитаха да направят каквото и в интерес на истината имаха две отлични положения да вкарат, но ги пропуснаха, а и в крайна сметка разликата в класите се оказа много голяма. 


Въпреки някои очаквания, че Луис Енрике може да даде почивка на някой от звездите, в атаката стартираха Меси, Неймар и Луис Суарес. Иниеста обаче остана на пейката, както и Масчерано. Бартра и Матьо си партнираха в центъра на отбраната, а Адриано замени наказания Жорди Алба. 

Началото бе очаквано. Барса владееше топката, а гостите бяха прибрани близо до своята врата с 10 души зад топката. Още в 3-ата минута Алексис спаси своите, след  като пресече една топка в  наказателното поле и така не допусна Неймар да остане сам срещу вратаря. 

Малко след това Дани Алвес проби отдясно и влезе към центъра, след което стреля с левия крак, но Гуаита улови. Бразилецът опита скоро късмето си отново, но би неточно. 

Така се стигна до 8-ата минута, когато логичното се случи и домакините спечелиха дузпа. Арайо събори Суарес в пеналта, а Меси изпълни в стил „Паненка“, за да открие резултата в полза на каталунците. Това бе 6-ият наказателен удар в полза на Барса през сезона и 6-ият срещу Хетафе през кампанията. 

След това ситуацията не се промени и Барса продължи да доминира. В 14-ата минута след корнер Рафиня се измъкна много добре и засече с глава, но стреля над вратата. 

Минута след това обаче, „Камп Ноу“ можеше да изтръпне. Фреди Инестроса бе изведен на границата на наказателното поле и видял позицията на вратаря, той го прехвърли технично. Топката се насочи към мрежата, но в последния момент Клаудио Браво притича и успя с една ръка да избие. 

Повторенията не показаха категорично дали има гол или не, но по-скоро изглеждаше, че топката не е преминала с цялата си обиколка зад голлинията. 

В средата на полувремето Меси стреля неточно, а удар на Суарес бе твърде слаб, за да затрудни Гуаита. Гостите обаче станаха по-смели и започнаха при всяка възможност да контраатакуват. 

В 25-ата минута обаче устремът им бе спрян. Меси получи възможност да центрира отлично отдясно, след което прати топката към Луис Суарес, който от въздуха засече по страхотен начин в близкия ъгъл и направи 2:0. Това бе неговият 20-и гол за сезона. 

След това бе ред и на Неймар да вкара. Барса отне пред наказателното поле на Хетафе, като Меси веднага подаде вляво на бразилеца. Нападатерят финтира противник и спокойно преодоля Игуаита за трети път в мача. 

Не бе изминало много време, когато падна и нов гол. В 30-ата минута Шави остана свободен пред наказателното поле и не се поколеба, стреляйки по прекрасен начин в далечния ъгъл. След това той дълго време бе поздравяван и прегръщан, тъй като това може да се окаже и последният му гол за Барса. 

До почивката имаше време и за още едно попадение. Поредната атака започна от фланга, след това топката бързо бе пратен към Шави на границата на наказателното поле, а той много технично отклони встрани. Суарес без да се колебае стреля безпощадно в далечния ъгъл и направи 5:0. 

Втората част започна както и първата – с гол-шедьовър. Меси получи топката вдясно, но я нагласи отлично на левия си крак с няколко докосвания, след което я прати по великолепен начин над вратаря към далечния ъгъл. Изключително изпълнение за 6:0. 

След това темпото малко спада и сякаш и домакините решиха да поспестят малко от силите си. Въпреки това положения не липсваха. След удар на Неймар и рикошет, Суарес стреля над вратата в средата на полувремето. 

Хетафе пък отново бе близо до почетно попадение. В 72-ата минута Инестроса отново се оказа най-съобразителен при една ситуация и леко бутна топката към вратата, но за негово нещастие тя се чукна в страничната греда. Малко след това Гуаита направи спасяване срещу Меси и го остави без хеттрик. 

Аржентинецът опита късмета си и от свободен удар в края, който бе спасен, а и Марк Бартра не успя да реаилизира, след като стреля с глава. Така или иначе обаче, успехът бе достатъчно категоричен и целта бе постигната. 

Барселона – Хетафе    6:0

1:0    Меси    9 дузпа
2:0    Суарес    25
3:0    Неймар    28
4:0    Шави    30
5:0    Суарес    40
6:0    Меси    47

Барселона: Браво, Дани Алвес (68 Монтоя), Бартра, Матьо, Адриано, Бускетс (46 Сержи Роберто), Рафиня, Шави (59 Педро), Меси, Неймар, Суарес
Хетафе: Гуаита, Аройо, Алексис, Веласкес, Лаго, Ласен, Хуан Родригес (64 Фелип), Еми, Фреди Инестроса, Педро Леон (76 Ескудеро), Баба Диавара (49 Иван Лопес)