Нападателят Луис Суарес от Барселона поднови тренировки със своите съотборници и ще бъде готов за битките с Атлетик Билбао и Ювентус.

Очаква се уругвайският национал да играе още от самото начало за каталунците във финала за купата на страната срещу Атлетик Билбао в събота. В последните седмици Суарес лекуваше проблем с ахилеса.

Голмайсторът получи травмата по време на полуфиналния мач-реванш от Шампионската лига между Байерн Мюнхен и Барса, завършил 3:2 в полза на баварците.

"Всички налични футболисти от първия състав тренираха. Луис Суарес работи с основната група, след като беше прегледан основно от лекарския щаб", се казва в съобщение на Барселона.

"Блаугранас" ще се опитат да спечелят требъл, след като вече станаха шампиони на Испания. На 6 юни воденият от Луис Енрике състав ще участва във финала на Шампионската лига, където съперник е италианският Ювентус.

През сезон 2008/09 каталунците направиха требъл под ръководството на треньора Пеп Гуардиола. Луис Суарес има 24 гола в 41 мача във всички турнири през кампанията.


FC Barcelona training session: focused on... by fcbarcelona