Капитанът на Барселона Андрес Иниеста смята, че каталунците могат да станат първият отбор, защитил трофея си в Шампионската лига.

"Това е голямо предизвикателство и е трудно за постигане, но ние сме си поставили тази цел. Досега нито един клуб не е успявал да защити трофея си в Шампионската лига", сподели Иниеста пред вестник "Спорт".

"Но на няколко пъти ни бяхме много близо до това да играем последователни финали и сега отново ще се опитаме да го постигнем."

"Винаги се стремим към максимума и този сезон няма да бъде изключение, макар често границата между победата и загубата да е много тънка. Но след постигнатото през миналия сезон, очаквам да повторим успеха си."

"Според мен трябва да сме винаги настроени оптимистично и да вярваме в себе си и колегите си. За мен моят отбор и съотборниците ми са най-добрите в света, трябва да се борим за всеки трофей."

"Това, което съм постигнал до момента е невероятно и трудно да си го представиш, но то вече е минало. Сега искам да добавя нови трофеи в колекцията си", каза още Андрес