За сефте след 11 сезона Барса започна с 2 загуби в 7 кръга. И това няма как да не притеснява всички в Каталуня. Друг е въпросът, че теориите какъв точно е проблемът на "Ноу Камп" не са една и две. Ето ги основните…

С резултатите в ръка анализ на последните мачове на Барселона може да се направи много лесно. Но сега ще обърнем по-специално внимание на мача със Севиля. Не искам да пускам кръв покрай видяното на "Писхуан", но там в общи линии се случи същото, както и на "Балаидос" при 1:4 срещу Селта, също така и при победата (2:1) срещу Байер Леверкузен на "Ноу Камп". Да, резултатите са различни, но оттенъкът е един и същ.

През сезон 2015/2016 Барса е обречен да отваря мачовете си, да отпуска доминацията си и да разчита единствено на нападателния си тризъбец. На теория има смисъл, но е трудно за изпълнение. Има доста условия, но най-важни са стабилността в защита и ефикасността в нападение. Сега ги няма и двете! 

Реалностите са, че Селта би Барса, защото се представи по-добре. Обратът срещу Байер си бе истинско футболно чудо, а на "Писхуан" радостта беше за Севиля, защото им се усмихна късметът. И ако погледнем по-глобално, има много малко, за което да се жалваме.

Без Меси и Иниеста Барса губи не само магията си. Губи контрола, губи командването в мачовете и полувремената. Идва рулетката, мачове с обрати, красиви, но те карат да трепериш. И ако спечелиш, печелиш хаотично.

Затова сега трябва да започнем да разчитаме пак на нашата сила. Талантът трябва да е над всичко друго. Да се залага на рулетката или на бингото в Барса, никога не е водило до нищо добро.

Томас Андреу