Една от най-големите фирми във Великобритания за продажбата спортни стоки разкри кои футболисти са продали най-много фланелки през лятото.

В статистиката се взимат под внимание продажбите от юли до септември. За любителите на футбола не е изненада, че Лионел Меси и Кристиано Роналдо отново са над всички.

На десета позиция е халфът на Ливърпул Филипе Коутиньо, който е бил едва 38-и година по-рано. Пред него е асът на Арсенал Алексис Санчес, който губи три позиции в сравнение с миналия сезон.

Осмото място е за голаджията на Манчестър Сити Серхио Агуеро, който се качва нагоре с четири места. Точно пред него е Неймар. Нападателят на Барселона загуби пет позиции в сравнение с 2014 година.

Капитанът на Манчестър Юнайтед Уейн Руни е шести, след като беше девети миналия сезон. Еден Азар (Челси) може да е в трагична форма, но пък влиза в Топ 5, след като беше 12-и преди година.

Страхотен скок прави новата покупка на Манчестър Юнайтед Бастиан Швайнщайгер, който е четвърти през лятото, в сравнение с 31-то си място миналата година.

Бронзовият медал по продажба на фланелки отива за друг нов в Юнайтед - Мемфис Депай. Холандецът дори не беше в класацията преди една година.

На върха си остава звездата на Барселона Лионел Меси, а зад него е Кристиано Роналдо (Реал Мадрид), който беше едва четвърти преди 12 месеца.