Виковете на треньора на Барселона Луис Енрике към играчите огласили съблекалнята на отбора на почивката на гостуването срещу Бетис в събота.

Каталунците стигнаха до победата с 2:0 в Севиля, но това стана след доста мъки и отчайващо слаба и заспала игра през първото полувреме, което завърши без голове. И то при положение че домакините бяха останали с човек по-малко още в 35-ата мин. Барса все още е начело в класирането, но всяка грешка в оставащите 2 кръга може да коства титлата, тъй като Атлетико е с равен брой точки, а Реал изостава само с една.

Именно заради това и слабото представяне треньорът повишил значително децибелите, което той предпочита да избягва. "Искате ли да спечелите титлата, или не? Изглежда, че не искате!" - крещял Луис Енрике на играчите според свидетел на каталунския вестник "Спорт". "Играете без сила, без скорост, без нищо! Изглежда, че не играете нищо. Или ще се вдигнете, или ще изпуснете титлата. Вие самите ще я изпуснете!", завършил тирадата си Лучо, цитиран от "7 дни спорт". Което явно стреснало играчите, защото само пет минути след началото на второто полувреме Барса стигна до гол на Ракитич.

Освен че бяха с човек повече след два жълти картона на Вестерман, каталунците получиха помощ и от вратаря на Бетис Антонио Адан. Кадърът на Реал Мадрид, който преди мача се бе заканил на каталунците, сгафи с изключително неадекватна намеса при въпросното попадение на Ракитич. Той излезе неразчетено и се размина по абсурден начин с топката при центрирането към хърватина, за когото след това стана доста лесно да вкара на празна врата. Изцепката му предизвика присмеха и на Христо Стоичков в социалните мрежи.