Защитникът на испанския хегемон Барселона – Дани Алвеш, няма намерения да напуска "Камп Ноу" след края на сезона. Това обяви агентът на бразилския национал Динора Сантана, която е и бивша съпруга на опитния футболист.

По-рано медиите в Италия гръмнаха с новината, че Алвеш се е разбрал с италианския шампион Ювентус и каталунците не могат да го спрат, тъй като в договора му фигурира клауза, според която може да напусне като свободен агент.

Сантана обаче заяви, че кариоката иска да продължи да играе за Барса и той е доволен от ролята си в отбора. 33-годишният Алвеш оценява и доверието, което треньорът Луис Енрике му гласува, въпреки конкуренцията на Алейш Видал, който беше купен миналото лято от Севиля.

Бразилецът възнамерява да изпълни договора си с клуба, който е до края на сезон 2016/17. Освен това споразумението предвижда автоматично удължаване за още 12 месеца, ако Алвеш участва в повече от половината мачове на тима през следващата кампания.

Юве проявява сериозен интерес към още един от ключовите играчи на Барса. Това е Хавиер Масчерано, който е договорил личните си условия със "старата госпожа", но от "Камп Ноу" не искат да се разделят с него.