Луис Суарес спаси Барселона в гостуването на Бетис, след като вкара в 90-та минута за равенството 1:1. Домакините бяха излезли напред в резултата след гол на Алекс Алегрия в 71-та минута. Шест по-късно дойде най-скандалният момент в срещата, когато реферът не зачете кристален гол на Меси. Ударът на аржентинеца беше изчистен от Манди на голлинията, но повторенията показаха, че топката е далеч зад нея. В крайна сметка каталунците не се предадоха и Суарес изравни в края. 

С това равенство Барселона се изкачи на второ място в класирането с 42 точки, колкото има и Севиля. Андалусийци обаче са с мач по-малко. Реал Мадрид е на върха с 43 точки, но и с два мача по-малко. Бетис е 13-ти с 23 т. 

Барселона изигра колебливо първо полувреме, в което като по чудо домакините не отбелязаха поне един гол. Рубен Кастро имаше две чудесни възможности да “взриви” трибуните, докато Тер Стеген спаси страхотен удар на Дани Себайос. 

Каталунците пък така и не намериха играта си през първата част, но въпреки това Неймар можеше да нарани Бетис след изящен пас на Лео Меси. Алберто Адан обаче спаси. Така за шести път от последните 9 мача на Барса в Ла Лига резултатът на полувремето е 0:0. 

В началото на второто полувреме Бетис отново се чувстваше по-добре, но в 52-та минута шанс за гол се откри пред Алейш Видал. Десният защитник получи страхотен пас от Меси и стреля от воле с левия крак, но встрани от гредата. 

Домакините отговориха с пропуск на Дурмиси. Тер Стеген опита да лъже Кастро извън наказателното си поле и загуби топката. Кастро върна назад към Дурмиси, който обаче не може да намери опразнената врата. Далеч по-близо до целта беше Себайос, който стреля по страхотен начин от повече от 25 метра. Топката описа изящна парабола и остави Тер Стеген безпомощен. Топката обаче кацна на горната греда. 

В 74-та минута Себайос напредна по лявото крило и проби към центъра, след което стреля много технично към близкия ъгъл. И този път топката спря в гредата - страничната. Пике не се поколеба и изчисти в ъглов удар. При изпълнението му обаче Бетис най-накрая вкара. Тер Стеген не се намеси добре при центриране на първа греда, а дебнещият Алекс Алегрия на празна врата чукна топката в мрежата - 1:0 за Бетис 

Барса изравни в 77-та минута, но голът не беше зачетен. Манди изчисти от голлинията удар на Лео Меси, а Луис Суарес и Жорди Алба започнаха да претендират, че топката е минала линията. Телевизионните повторения бяха категорични - очевиден гол за каталунците, който обаче не бе признат. 

До края каталунците натиснаха и напористата им игра даде резултат в 90-та минута. Меси изведе Луис Суарес сам срещу Адан и нападателят много технично плъзна топката покрай крака му за крайното 1:1. Това беше 21-ви гол в 28 мача на Суарес от началото на сезона. 

Бетис - Барселона 1:1

1:0 Алекс Алегрия 75’

1:1 Луис Суарес 90'

Бетис: Адан, Пичини, Манди, Песела, Тоска, Дурмиси, Пардо (69 - Донк), Петрос (86 - Рафаел), Себайос, Кастро, Алегрия (85 - Махуел)

Барселона: Тер Стеген, Видал, Матийо, Пике, Дин (68 - Алба), Д. Суарес (57 - Гомес), Ракитич, Туран (68 - Роберто), Меси, Неймар, Л. Суарес 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mDNuWMvO9No" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>