Барселона изигра един от най-слабите си мачове през годината и падна с 0:2 от Малага в среща от 31-ия кръг на испанската Ла Лига, играна на стадион "Ла Росаледа". Куриозното е, че преди този двубой Малага беше загубил 5 от последните си 6 шампионатни срещи пред своя публика.

Днес обаче домакините стояха добре на терена от самото начало и в 32-ата минута юношата на Барса Сандро Рамирес се възползва от грубата грешка на неубедителния Жереми Матийо, за да открие резултата.

Шампионите продължаваха да изглеждат безидейни след почивката, а в средата на втората част Неймар си изкара глупав червен картон, като първото му официално предупреждение дойде за връзване на бутонките. В последната минута Джони Родригес довърши "блаугранас" с гол на празна врата.

Така Барса пропусна отличен шанс да излезе на върха и остава на второ място с 69 точки, на три зад лидера Реал. Малага е едва 14-и с 33 пункта на сметката си.


Момчетата на Луис Енрике очаквано взеха инициативата, но играта вървеше бавно и беше доста разпокъсана. Луис Суарес имаше претенции за нарушение срещу себе си, но те не бяха уважени от арбитъра.

Четвърт час след началния съдийски сигнал Луис Суарес получи дълга топка и си спря майсторски с глава, след което стреля със завъртане на тялото, но Камени се намеси блестящо и спаси сигурно попадение!

В средата на първото полувреме Лео Меси шутира от пряк свободен удар, но прати кълбото над напречната греда, за радост на публиката по трибуните. Малко след това Марк-Андре тер Стеген изчисти слабо и направи подарък за Ресио, чийто опит за прехвърляне се оказа комичен...

Преди да изтече половин час игра Андре Гомеш беше изведен с прекрасно подаване в наказателното поле, но не беше заел добра позиция и Розалес го блокира с тяло.

Малко след това Хуан Карлос свърши отлична работа в офанзивен план, извеждайки Сандро Рамирес на много добра позиция. Юношата на Барса надбяга търсещия изкуствената засада Матийо и матира тер Стеген.

Пет минути след почивката Лео Меси получи нова възможност да стреля от пряк свободен удар, но този път шутира още по-неточно. Каталунците продължаваха да изглеждат инертни в атака и това даваше допълнителна увереност на техния опонент.

Малага се възползва от груба грешка на гостите в средата на терена и този път Сандро Рамирес реши да подава за Хуанпи. Последният стреля от движение в наказателното поле, но право в ръцете на тер Стеген. 

В средата на втората част Хуанпи получи още един шанс, но стреля неточно. Барселона веднага се втурна напред и Суарес подаде на Неймар, който засече с глава, но неточно. За капак бразилецът остави своите с човек по-малко, защото получи втори жълт картон заради нарушение срещу Йоренте.

В 78-ата минута реферът маркира нарушение срещу Сержи Роберто, отсъждайки пряк свободен удар на границата на наказателното поле. Играчите на Барса протестираха за дузпа, защото фаулът беше извършен вътре в пеналта, но арбитърът не промени решението си. Лео Меси би силно, но право в стената.

Малко преди края на редовното време Масчерано изведе Сержи Роберто на стрелкова позиция, но Камени успя да парира.

В последната минута на редовното време Малага контраатакува и сложи точка на спора с второ попадение. Влезлият резерва Джони получи на празна врата от Форналс и вкара навярно най-важния гол в кариерата си.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/dcUBQ7CwYb4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Малага - Барселона 2:0

1:0 Сандро Рамирес - 32'
2:0 Джони Родригес - 90'

 

Червен картон (втори жълт): Неймар (Барселона) - 65'

 

Малага: Камени, Йоренте, Ернандес, Розалес, Рика, Камачо, Ресио, Хуанпи (Пеняранда - 67'), Форналс, Карлос (Джони - 83'), Сандро (Диас - 77')

Барселона: Тер Стеген, Юмтити, Масчерано, Матийо (Роберто - 46'), Алба, Бускетс, Гомеш (Алкасер - 61'), Денис Суарес (Иниеста - 46'), Неймар, Меси, Луис Суарес