Бразилската звезда Неймар е заявил на ръководството на Барселона, че ще напусне през летния трансферен прозорец, ако Хуан Карлос Унсуе бъде назначен за треньор.

Преди няколко дни напрежението на "Камп Ноу" стигна до червено, след като настоящият помощник на Луис Енрике скастри нападателя за лежерното му поведение по време на заниманията: "Ако продължаваш така, ще свършиш като Роналдиньо", бяха думите на Унсуе.

Неймар е реагирал като ужилен и веднага е поискал среща с ръководството на Барса. В прав текст той им е заявил, че ако Унсуе остане на работа в клуба, той ще си тръгне, пише Mundo Deportivo. Шефовете на испанския първенец обаче се надяват, че гневът на Неймар е отминал и всичко е потушено.

Унсуе е сочен като един от фаворитите за наследник на Енрике, който напуска поста в края на сезона. Предполагаше се, че той е получил подкрепа от Лео Меси и компания, но това вече не е сигурно. Другото най-спрягано име за нов треньор на Барселона е това на Ернесто Валверде, който в момента води Атлетик Билбао.