Барселона не успя да защити титлата си в Ла Лига, но пък спечели "утешителна награда". За четвърти път в своята история каталунците изиграха цял сезон, в който не беше отсъдена дузпа срещу тях в Ла Лига. Те бяха правили това през 1035/36, 1959/60 и сезон 1970/71.

Това е единственият отбор в петте водещи европейски първенства, който е бил толкова коректен. На второ място е Ювентус, със само една свирена дузпа в тяхното наказателно поле, пише "Марка".

Интересното е, че само в един от споменатите четири сезона Барселона е успял да стане първенец на страната си. За последно е свирена дузпа срещу Барса в ла Лига на 14-е февруари 2016 година.

За сравнения срещу новия шампион Реал Мадрид са маркирани четири наказателни удара за първенство през сезона. За Барса пък са свирени рекордните в Ла Лига през кампанията девет дузпи. 

№1 в историята на испанския футбол по "чисти сезони" (без отсъдена дузпа срещу тях) е Атлетик Билбао, който е постигал това цели 10 пъти. Втори е Реал Мадрид с 9 сезона. Трети е Атлетико Мадрид със седем, а Барса дели четвъртото място с Реал Сарагоса.