Треньорът в оставка на Барселона Луис Енрике изказа благодарността си към нападателя Лионел Меси за възможността да работи с него в три от най-силните му години.

Енрике, за когото успеха с 3:1 над Алавес във финала за купата на Краля бе последен като наставник  на каталунците, дори си позволи да нарече Меси "извънземен", след като под негово ръководство аржентинецът стана голмайстор №1 в историята на Ла Лига и донесе втория требъл в клубната витрина през сезон 2014/15.

"Меси е извънземен във всяко отношение и аз съм много щастлив, че имах възможността да работя с неговата най-добра версия. Без съмнение той е номер едно, а за да бъдеш номер едно трябва да можеш да контролираш всеки аспект от играта и да бъдеш много силен физически. Той се грижи много за себе си и има още много какво да покаже", коментира Лучо.

"Не съжалявам за решението си да напусна клуба. Аз съм този, който взе това решение и то е най-доброто както за мен, така и за клуба. Времето тук бе перфектно за мен. Работата в Барселона обаче изисква и взема много. Не се чувствам тъжен, все пак спечелих 9 от възможните 13 трофея", добави напускащият стадион "Ноу Камп" специалист.