Треньорът на Барселона Ернесто Валверде не скри задоволството си от класическата победа над Ювентус снощи, акцентирайки върху играча на мача Лионел Меси.

"Когато Лионел Меси притежава топката, винаги можеш да очакваш, че ще се случи нещо. Това е доста добре за нас. Не става дума само за головете му, а за целия му принос върху играта на отбора. Страдал съм заради Меси много пъти, но сега съм късметлия и го имам в своя отбор", коментира специалистът.

"Дали позицията му на терена има значение? Можеш да го сложиш на всяка една позиция и той пак ще бележи голове. Неговите качества си остават същите, без значение от позицията му. Няма значение дали е в центъра на атаката или по крилото, той винаги участва в правенето на играта."

"Все още имаме върху какво да работим, но това беше една много важна победа. Много е важно да печелиш мачовете си, за да печелиш и феновете на своя страна. Ювентус се защитаваше много добре и държеше линиите си плътно една до друга и затова ние трябваше да бъдем търпеливи", добави специалистът.