Треньорът на Барселона Ернесто Валверде определи звездата на отбора Лионел Меси за най-интелигентния футболист, когото е виждал някога. 

Както е известно, снощи аржентинецът избухна с четири гола при победата с 6:1 над Ейбар и за първи път в своята кариера започва с девет гола в първите пет кръга на Ла Лига.

"Той е най-интелигентният футболист, когото някога съм виждал на терена. Лео е изключителен, нямам думи, с които да го опиша", започна своя коментар Валверде.

"Ние играхме без Луис Суарес, но Меси играе еднакво добре на всеки пост. Той може да сътвори нещо добро за нас от ситуация, в която не се вижда как може да се случи нещо опасно. Той обича футбола и му се наслаждава. Оставих Луис на пейката, защото сметнах, че почивката ще му се отрази добре."

"Когато се вгледате в резултата в края на мача ще видите победа с 6:1, но изобщо не беше толкова лесно за нас. Те ни пресираха и имаха добри положения, на два пъти удариха греда. Ейбар е смел отбор."

"Паулиньо е играч, който нямахме като типаж в състава. В началото изглеждаше малко изгубен, но вече набира скорост. Други наши футболисти имат по-позиционна игра, а той е силен, преминава през линиите, добър е в статичните положения. Голът му срещу Хетафе му помогна много да се успокои", добави специалистът.