Ръководството на Барселона ще позволи на капитана си Андрес Иниеста да заиграе в Китай, Катар или САЩ, ако той получи оферта, докато е обвързан с каталунския колос.

Според вестник "Марка" футболният магьосник е близо до това да се разбере с ръководството на Барса, което първоначално искаше да удължи изтичащия му следващото лято договор за още два сезона.

Почти сигурно контрактът ще бъде удължен само с един сезон, но в него ще има опция за постоянно удължаване всяко лято, докато самият футболист не реши да си тръгне.

Родният клуб на Иниеста Албасете също ще има специален статут, ако техничарят реши да заиграе за отбора, където е тренирал като дете.

Преговорите между 33-годишния халф и шефовете на стадион "Ноу Камп" продължават, като желанието на ръководството било Свети Андрес да не облича фланелката на пряк конкурент. Самият играч е уверил, че изобщо няма подобни намерения.

Както е известно, преди седмици се появи информация, че италианският колос Ювентус следи внимателно ситуацията около испанеца и иска да го привлече като свободен агент, както го стори с Андреа Пирло преди години.