Барселона е платил на Борусия Дортмунд "едва" 70 милиона евро за звездата Осман Дембеле, който е аут до края на годината заради разкъсано сухожилие на двуглавия бедрен мускул на левия крак.

Това разкрива германското списание "Шпигел", което се позовава на данни на Football Leaks. Останалите 35 милиона евро от "твърдата" сума от 105 милиона евро ням да бъдат платени преди юли 2018 година.

Младият французин ще прибира годишна заплата в размер на 12 милиона евро, а с бонусите за постигнати резултати сумата може да набъбне до цели 20 милиона евро.

Борусия ще получава по 5 милиона евро на всеки 25 мача, които техничарят изиграе за "блаугранас", като максимумът е 20 милиона евро за 100 мача.

Носителят на Купата на Германия ще получава по 5 милиона евро за всеки триумф на Барса в Шампионската лига, като тук максимумът е два триумфа. Още 5 милиона евро Дортмунд ще получава за всяко участие на каталунците в турнира, като и тук имаме таван от две участия.

Дембеле пък е получил 3 милиона евро на ръка, за да подпише с "блаугранас". Ако тимът спечели требъл този сезон, банковата му сметка ще бъде захранена с допълнителни 3.3 милиона евро.