Треньорът на Барселона Ернесто Валверде отговори на колегата си Диего Симеоне по темата за тревата на новия стадион на столичани "Уанда Метрополитано".

Аржентинският специалист беше попитан на пресконференцията днес дали умишлено ще остави тревата по-висока, за да спре характерния стил на гостите "тики-така". Чоло отвърна, че не е градинар и сравни ситуацията с гостуване в нечий дом.

"Ще се адаптираме към менюто, към приборите и съдовете, към всичко! Знаем, че гостуваме на място, където атмосферата ще бъде вълнуваща, а ние все още не сме играли там", коментира Валверде, който все още няма победа над Симеоне като треньор.

"Нямам обяснение за тази статистика. Предполагам, че неговите отбори са били по-добри от тези, които съм тренирал - до момента. Ще продължавам да се опитвам да го победя и ще видим какво ще се случи накрая. Ясно е, че мачовете срещу Атлетико са трудни. Те са силни на всички фронтове през последните години. Мачът е важен, защото излизаме срещу противник, който се бори за титлата", добави специалистът.