Джеймс Хардън отбеляза 21 точки и помогна на Хюстън да победи Индиана със 116:96 в първия мач в историята игран във Филипините.

Феновете в Манила видяха някои от големите звезди на играта и показаха, че от НБА не са сбъркали, като са насрочили двубоят да се играе там.

„НБА винаги се стреми да използва възможностите и да посещава различни места по света, а тук определено се чувстваме добре дошли“ заяви комисионерът на Лигата Дейвид Стърн, който е много доволен от популярността на баскетбола в Югоизточна Азия.

Омри Каспи добави 17 точки и 10 борби от пейката, Донатас Мотиеюнас се отчете с 16, а Джереми Лин помогна с 14 точки за успеха, който бе гарантиран в последната четвърт. Дуайт Хауърд имаше проблеми с нарушения и вкара едва 9 точки.

Хюстън водеше през повечето, но преднината му бе само 84:79 10 минути преди края. Последва обаче серия от 18:6 и всичко стана ясно. Пол Джордж бе най-резултатен за Пейсърс със 17 точки, а Дани Грейнджър, който пропусна по-голямата част от миналия сезон поради контузия, вкара 9 при стрелба от игра едва 2 от 10. В неделя двата тима ще играят и в Тайван, родното място на Джереми Лин от Рокетс.