Един от най-добрите плеймейкъри в историята на НБА Стив Неш се надяваше, че през този сезон ще има възможност да покаже на какво е способен още веднъж. 

След два трудни сезона с екипа на ЛА Лейкърс, ветеранът направи добра подготовка, но сега се оказва, че заради нова контузия в гърба, той ще пропусне цялата кампания, която започва в началото на следващата седмица. 

Той записа 3 участия в предсезонни двубои, като във втория усети болки, която се усили многократко преди няколко дни, когато носил пътни сакове и се оказало, че има разтежение. 

„Да бъда на паркета през този сезон бе приоритет за мен и съм страшно разочарован, че няма да имам възможност да направя това. Работех здраво, за да бъда здрав, но за съжаление новите проблеми няма да ми позволят да бъда на ниво. Ще продължа да подкрепям своя тим и ще се фокусирам върху здравето си в дългосрочен план” заяви канадският гард. 

Твърде е вероятно това да означава край на бляската кариера на 40-годишния баскетболист, който записа 18 сезона в Лигата. Неговият договор с Лейкърс изтича през следващото лято, като засега нито той, нито от отбора коментират нещо за бъдещето. 

Неш пристигна в Калифорния през 2012-а, но изигра едва 65 двубоя в предишните два сезона, като през миналия бе на терена в едва 15 срещи. Двамата с Коби Брайънт играха заедна само в 48 мача.  

Така или иначе Неш остава един от най-добрите подавачи в историята, като повече асистенции от него имат единствено Джон Стоктън и Джейсън Кид. Той е най-добрият стрелец от фаул-линията с невероятгните 90,4% успеваемост. 

Започнал кариерата си с екипа на Финикс Сънс, той отива в Далас през 1998-а, а през 2004-а се завръща при Слънцата и прави с тях може би най-добрите си сезони, като през 2005 и 2006 е избран за Най-полезен играч.