Сезонът за Голдън Стейт от сега обещава да бъде забележителен. Тази нощ Клей Томпсън добави още нещо към изключителната кампания на Уориърс. 

Крилото постави рекорд в НБА отбелязвайки 37 точки за една четвърт, като общо завърши с рекордните в кариерата си 52 при успеха над Сакраменто със 126:101. 

Стрелецът избухна в третата четвърт, в която успя при 13-те си опита от игра, като реализира 9 тройки. Той надмина постижението на Джордж Гървин от 33 точки през 1978-а година, което бе изравнено през 2008-а от Кармело Антъни. Майкъл Ред и Джо Джонсън пък държаха рекорда за най-много тройки в една част – по 8. 

„Честно казано случилото се беше доста зацапано. Ще ми се да можех да му се насладя повече, но подобни моменти наистина преминават много бързо. Момчетата просто ми подаваха и ми казваха да не спирам да стрелям, за да видим докъде ще стигне всичко” коментира Томпсън, чийто тим подобри показателите си до 35-6. 

„Аз бях един от най-големите късметлии в играта, да мога да играя с Майкъл Джордън, Тим Дънкан, Дейвид Робинсън и с други велики играчи. Майкъл бе фантастичен, но никога не съм го виждал да прави нещо подобно” не успя да скрие възхищението си треньорът Стив Кър. 

За периода останалите играчи на Голдън Стейт вкараха общо 4 точки, а феновете дълго аплодираха играча, който показа, че следващия месец трябва да бъде в Мача на Звездите. Интересно е, че мачът бе завързан от средата на третата част, когато Томпсън окончателно съсипа Кралете и разликата се вдигна до 24 точки преди последните 12 минути. 

Триумфът бе 18-и поред у дома за Уориърс, който има само едно поражение в своята „Оракъл Арена” досега през сезона и тя бе от шампионите Сан Антонио в самото начало на сезона.