Няколко млади играчи ще си оспорват приза от конкурса по забиване по време на звездия уикенд в НБА. Това стана ясно, след като четиримата участници бяха обявени официално. Трима от тях са за втора година в лигата, а един е новобранец. 

По-опитните са Янис Антетокумпо от Милуоки, Виктор Оладипо от Орландо и Мейсън Плъмли от Бруклин. Новакът пък е Зак ЛаВин от Минесота, който е считан за фаворит заради атлетизма, който притежава. 

От четиримата най-високи са Плъмли и Антетокумпо, носещ прякора Гръцкия Чудак, заради дълги си ръце, като и двамата са по 211 см. Оладипо е 193, а ЛаВин 196. 

Надпреварата ще се проведе на 14-и февруари, като ще бъде под юбилейния №30 в историята. Може би затова организаторите връщат класическия формат от два кръга. В първия всеки има по 2 забивки, като има право на по 3 опита да направи желавото изпълнение. 

Петима съдии ще дават оценки между 6 и 10. Двамата с най-висок общ резултат продължават на финала, където също ще направят по две забивки, от които ще бъде определен победителят. 

Надпреварата ще бъде за финал на вечерта, а преди нея ще се проведат други дисчиплини, като състезанието по Умения с топка, Стрелящите звезди и разбира си конкурса по стрелба от тройката. Самият Мач на Звездите е на 15 февруари (в 3 часа след полунощ българско време).