В Чикаго Булс вярват, че сезонът не е приключил за голямата звезда на отбора Дерик Роуз. 

Гардът ще претърпи днес операция на дясното коляно заради увреден менискус, но се счита, че този път проблемът не е чак толкова сериозен и баскетболистът ще успее да се възстанови преди края на кампанията. 

„Да, надяваме се, че той ще се оправи бързо. До края на редовния сезон има повече от месец и половина и сме оптимисти за завръщането му през тази кампания“ заяви президентът по баскетболните операции на отбора Джон Паксън. 

По-голяма яснота за това, колко време няма да играе Роуз, ще има след хирургическата процедура. След предишната операция на играча от ноември 2013-а, той пропусна остатъка от кампанията. 

„Не искаме да се спекулира, така че е по-добре първо да мине операцията. Имаме обаче надежди, че ще се върне преди края на сезона“ заяви генералният мениджър на Биковете Гар Форман. 

Твърди се, че сега разкъсването в коляното ще бъде отстранено, докато при предишния път менискусът е бил зашит. Подобни травми отнемат около 6 седмици за рехабилитация, но тъй като за Роуз това ще бъде втора операция, има повече рискове, така че в Чикаго определено трябва да внимават.