Още един бивш играч от НБА напусна този свят много по-рано от очакваното. Антъни Мейсън почина на 48 години, само няколко дни, след като и Джером Кърси отиде на Небето. Той имаше проблеми със сърцето, като в началото на февруари получи инфаркт. 

Баскетболистът направи име като част от силния тим на Ню Йорк Никс от началото на 90-те години, а след това игра още за Денвър, Шарлът, Маями и Милуоки. Той бе известен с безкомпромисната си защита и себераздаване по терена. 

Мейсън бе в основата на отбора на Ню Йорк, в който се открояваха още Патрик Юинг, Чарлз Оукли и Джон Старкс и който водше здрави битки с Чикаго Булс на Майкъл Джордън и Скоти Пипън. 

През 1994-а той и Никс стигнаха до финала в Лигата, където загубиха драматично от Хюстън с 3-4 победи. През 1995-а спечели наградата за най-добра резерва, като в кариерата си записа средни показатели от 10,9 точки и 8,3 борби на мач. 

„Като биткаджия никой не можеше да се мери с Антъни Мейсън. Когато играчите на Чикаго и Ню Йорк се изправяха един срещу друг баскетболистът с №14 винаги се открояваше“ заяви Фил Джаксън, който водеше Биковете, а сега е президент на Ню Йорк.