Дерик Роуз не иска да се връща към миналото, а гледа единствено към бедещето и няма търпение отново да играе в плейофите. 

Гардът, който в продължение на 3 години се бори с множество тежки контузии, ще запише първото си участие в елиминациите от 2012-а, когато Биковете се изправят срещу Милуоки в събота срещу неделя вечерта българско време. 

„Ще бъде забавно, защото имам шанс да изляза и да помогна на отбора да се справи добре в плейофите. Атмосферата в тези мачове е съвсем различна и аз съм силно нетърпелив отново да бъда част от нея“ заяви Роуз. 

Той получи първата си тежка травма именно в мач срещу Филаделфия от елиминациите преди 3 години, след като през 2011-а бе извел Чикаго до финал в конференцията и бъдещето за Биковете отново изглеждаше светло. След това обаче, всичко се промени заради поредица тежки травми на коленете. 

„Не мисля за това, което би могло да се случи. Живея в настоящето и това е най-важното за мен. Миналото е минало“ добави играчът, който има средно по 17,7 точки през сезона и продължава да вярва, че е един от най-добрите играчи в Лигата в момента.